GETIJDEN TEXEL

Weersverwachting Texel

Actuele weer en Weersverwachting voor Texel

Weersverwachting Texel

Geheel bewolkt

16.5 °C

    Max Min
zaterdag 16 15
zondag 18 13
Monday 20 12

Getijden
De Koog

Actuele en aankomende getijden van De Koog en de Noordzee

Getijden
Oudeschild

Actuele en aankomende getijden van Oudeschild en de Waddenzee

De getijden om het eiland Texel

Informatie over getijden, extreem hoogwater, springtij en doodtij bij Texel

Het weer op Texel

Bij de boot zie je het, op de boot merk je het, en op Texel ervaar je het. Het weer op Texel is anders. Met veel zonuren is Texel een populaire vakantiebestemming, en terecht. Het is er vaak lekker warm maar doordat het eiland omringt is door zee is er altijd een koelere zeewind. Het is hierdoor altijd koeler dan midden in het land. Het weer op Texel is van zeer groot belang voor toeristen die het eiland bezoeken maar ook voor Texelaars die activiteiten aanbieden op het eiland.
Het eiland biedt een hele mooie vakantieplek met veel zandstrand, bos, natuurgebieden en vele activiteiten. Veel van deze activiteiten zijn afhankelijk van het weer. Als het te hard waait is het niet mogelijk om te surfen of kiten, als het te hard regent vallen weer veel andere activiteiten in het water. Doordat Texel aan de Noordzee ligt aan de westkant van het eiland, is het eiland gevoelig voor stormachtig weer.
Ondanks dat de meeste wolken om het eiland gaan kan het als het wel het eiland over gaat flink stormen. Bij harde wind kun je op het strand gemakkelijk tegen de wind inleunen maar omdat het zand in je gezicht waait kan dit na een tijdje behoorlijk pijn gaan doen.
Wil je op Texel genieten van veel wind dan kan dit zeker maar houdt er rekening mee dat je stevig in je schoenen moet staan.

Bij veel wind is het beter vertoeven in het bos, hoge bomen vangen veel wind en dat merk je zeker als je door het bos loopt, het kan daar niet alleen heerlijk windstil zijn, het kan er ook enorm rustig en stil zijn, je hoort uitsluitend de vogels die in de bossen leven. Het eiland zit vol met bos en natuurgebieden maar ook veel broedgebieden.
In het broedseizoen vind je veel verschillende vogelsoorten in natuurgebieden als De Slufter, De Muy, Wagejot en Utopia. Stuk voor stuk beschermde en unieke natuurgebieden.
Natuurgebied De Slufter loopt bij hoog water soms compleet onder, en bij laagwater is het dan weer volledig toegankelijk. Een heel mooi voorbeeld van welke grote impact de getijden en het weer op het eiland hebben.
Als je op Texel naar vakantie gaat hou dan de weersverwachting van het eiland in de gaten. Het kan weken heerlijk weer zijn maar het kan soms snel omslaan, wat ervoor kan zorgen dat je je vakantieplannen iets om moet gooien. Gelukkig is er op Texel altijd wat te doen, bij goed of slecht weer.

Kijk hier voor tips over activiteiten op het strand.

Nu je meer weet over het weer op Texel, zorg dat je goed voorbereid naar het strand van Texel gaat. We hebben alle regels en mogelijkheden van het strand en de zee op een rijtje gezet zodat je weet waar je met de hond mag lopen, mag kite-surfen en waar het nuristenstrand is. Ook handig zijn de regels over het zwemmen.

Ga naar informatie over het strand van Texel.